Az Otthonfelújítási támogatásról röviden:

A támogatás igénybe vételének  feltételeit a 518/2020  (XI.25) kormányrendelet szabályozza:
 

2021. január 1-je óta akár 3 millió forintot is felvehetnek az államtól  akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek, és felújítják a lakásukat, házukat.

Az otthonfelújítási támogatás igényelhető az ügyfélkapun illetve a  Magyar Államkincstár honlapján.

 

A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 forint lehet, és a támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%   szerepelhet. Ha valaki például a maximum 3 milliós támogatást venné igénybe, annak legalább 1,5 millió forintnyi számlát kell bemutatnia egyik, illetve másik típusú költségről is (pl. 1,5 millió munkadíj, 4,5 millió anyagköltség már megfelelő), a kettőnek együtt pedig el kell érnie a 6 millió forintot. Kiisebb összegek is elérhetők, nem kell kihasználni a maximális 6 millió forint  után járó 3 millió forintnyi támogatást.

A rendeletben meghatározott tevékenységekre vonatkozóan a kivitelezést végző vállalkozóval 2021. január 1-je után megkötött szerződéssel kell rendelkeznie az igénylőnek. Több vállalkozó is lehet, a számukra vonatkozóan nincs felső korlát.

 
szükséges dokumentumok innen letölthetőek: