HIVATALOS VISZONTELADÓ ÉS SZERVÍZ

Gyakran ismételt kérdések

néhány kérdésre néhány válasz

Mennyi időt vesz igénybe egy klíma telepítése

Alap esetben egy szendvics telepítés 3-4  órát vesz igénybe, egy szakszerüen kivitelezett telepítésnél, egy alaptelepítés a csövezés hosszától és kialakításától fűggöen akár 6-8 órát is eltarthat. Ez nagyban fűgg a helyszíni körülményektől..

 

.

Mekkora kosszal jár a telepítés?


A kalorikus csőpár nyomvonalál a  faláttőrési munkálatok lesznek azok amik a legtöbb építési hulladékot fogják generálni, ezt megelőzendő a helyszinen a butorzaton nylonos letakarást végzünk és s speciális ipari porszívó segitségével kollegáink eltakarítják az összes hulladékot ami a munkálatok alatt keletkezett.

 

 

Fűtés klímával?

Megéri klímával fűteni!

A lakossági klímák alacsony energiafogyasztás mellett kevesebb idő alatt képesek nagyobb teret befűteni mint a hagyományos gáz vagy radiátoros fűtőtestek. . Az inverteres klímák  –5°C foknál is energia hatékonyan fűtenek, míg a fűtésre optimalizált légkondicionálók akár -30°C fok kinti hőmérséklet mellett is  kifűtik a lakást költség és teljesítmény hatékonyan
A teljes téli időszakban a lakás fűtése egy korszerű klímaberendezéssel, egyszerűen kivitelezhető nyáron pedig ugyanaz a készülék kellemes, hűvös levegőt biztosít.
Fő előnye:
gazdaságos,rövid idő alatt meleg érzetet biztosít, kényelmes és tiszta fűtési megoldás, biztonságos, nyáron hűtésre is alkalmas.

Sok áramot fogyaszt a klíma?

A klíma hűtőteljesítménye amit a dobozokon és a weblapunkon is olvashatnak (2,5kW – 3,5kW – 5kW), nem az áramfelvételt mutatja! Ez a hideg levegő szállítási teljesítményéből származtatott érték, ami azt mutatja, milyen hűtési képessége van a klímaberendezésnek és mennyi hideg levegőt állít elő.

Mit jelent a SEER, SCOP?

2013 január 1-től az Európai Únióban bevezették a szezonális hatékonyságon alapuló szabványt, mely a klímaberendezések energiamegtakarításáról és a környezetvédelmi tulajdonságairól ad információt a fogyasztónak.

SEER, vagy szezonális energiahatékonysági tényező, megmutatja,

hogy a klímaberendezés hűtési üzemmódban milyen energiahatékonysággal működik. Számszerűen egyenlő a hűtési teljesítmény és a hűtésre felhasznált éves áramfogyasztás hányadosával.

SCOP, vagy szezonális teljesítmény együttható, megmutatja, hogy a klímaberendezés fűtési üzemmódban milyen teljesítménnyel működik. Számszerűen egyenlő az éves referencia fűtési teljesítmény és a fűtésre felhasznált éves áramfogyasztás hányadosával.

Energiaosztály, hatékonyság

Minden klímaberendezés egy energia címkét tartalmaz, mely azonos körülmények között, energiafelhasználás szempontjából megmutatja, hogy a berendezés mely kategóriába tartozik. Az energetikai besorolást A-G-ig, betűvel jelzik, ahol az A-val jelölt a legjobb a G-vel jelölt pedig a legrosszabb energiafelhasználást jelöli. Az energia címkén szerepel a berendezés hűtő illetve fűtő hatékonysága és a szezonális fogyasztási értékei (SEER, SCOP). A SEER hűtési üzemmódban mutatja meg a berendezés hatékonyságát, a SCOP pedig fűtési üzemmódban. Minél nagyobbak ezek az értékek annál takarékosabb a klímaberendezés.

A készülék garancia

A webshopunk  minden készüléke hivatalos magyarországi
importőrtől származik, így a honlapon forgalmazott minden termékre ad
magyarországi gyártói / importőri garanciát a törvény által előírt
mértékben. A garanciális időtartam alatt vállaljuk a hibás készülék
javítását – mely a helyszínen történik -, vagy cseréjét. Cserére abban
az esetben van lehetőség, ha a hibás berendezés kijavítása nem
lehetséges   FONTOS! A garancia érvényét veszti, ha a készüléket nem „jogosítvánnyal” (zöldkártyával) rendelkező szakember végzi! Valamint, ha a gyártó által előírt karbantartásokat a tulajdonos nem végezteti el! Ezért kérjük, hogy ezekre kiemelten figyeljen!.

Telepítési munkára is van garancia

Az elvégzett telepítési munkára  1 év garanciát adunk, a telepítést követő 1 hónapban 24-36  órán belül a helyszínre megyünk ha bármi probléma adódna…

Az elektromos rákötésről...

Az elektromos kiállást képesített villanyszerelővel kell elkészíttetni.2,3 és 3,5kW névleges hűtőteljesítményű háztartási légkondicionálók áramigénye 1 fázis, 230v, 50Hz  amihez C10-es biztosíték és a 3 X 1,5 MT kábel kiépítése ajánlott.